Dr. Domsa Patrícia

szemész-gyermekszemész szakorvos

Szemész-gyermekszemész szakorvos vagyok, szűkebb szakterületem a strabológia, magyarul kancsalászat. Egyetemi éveim végén döntöttem úgy, hogy gyermekszemész leszek.
A rezidens éveimet a Tömő utcai Szemklinikán töltöttem, és elég hamar kiderült, hogy ami engem a gyermekszemészeten belül is leginkább érdekel, az a két szem együttműködése, a kétszemes együttlátás.
Ebben az irányban specializálódtam tovább, tudásomat a Stockholmi Szent Erik Szemkórházban, a Freiburgi Egyetemi Klinikán, majd a Bostoni Gyermekkórházban szélesítve.
A strabológus maga is mintha a pácienseivel együtt “nőne fel”, eleinte inkább gyerekekkel, majd nagyobb tapasztalatot szerezve, egyre inkább kettőslátó-, illetve többszörös műtéteken átesett, rehabilitációra szoruló felnőttekkel foglalkozik. Így jártam én is. Szakmai “egyedfejlődésem” eredménye, hogy a pacientúrám egyre nagyobb hányada felnőtt kancsal beteg. Amennyire ellenállhatatlanul szórakoztató gyerekeket vizsgálni, és öröm látni, ahogy egészségesen fejlődve nőnek ki a kezem alól, legalább akkora sikerélmény a felnőtt boldogsága, aki évtizedek után végre megszabadul az önbizalmát romboló kancsalságtól, vagy  visszatér a munkájához, energikusnak és teljesnek  érzi magát, letéve a kettőslátás terhét.

Dr. Körtvélyes Judit

szemész-gyermekszemész szakorvos

Ötödévesen, egy véletlen folytán találkoztam Dr. Domsa Patríciával, mellette kezdtem el gyermekszemészetet és a strabológiát tanulni, jóval azelőtt, hogy hivatalosan is a szemészetet választottam volna. A gyakorló orvosláson és a műtéti munkán túl a tompalátás idegélettani vizsgálata is hamar felkeltette az érdeklődésemet, több, mint 10 éve lelkesen kutatom ezt az izgalmas világot. Kutatásaink során a tompalátás finom idegrendszeri részleteit vizsgáljuk, keressük a tompalátás kezelésének lehetséges alternatíváit (Pl: okosszemüveg, látásélesség és kétszemes együttlátás fejlesztése virtuális valóság segítségével).

A Non Plus Ultra Látásközpontban a minőségi gyakorlati munka és a kutatás kéz a kézben járnak. Gyermekszemészeti és strabológiai szakrendelésemen várom a kicsiket és nagyokat, és klinikai vizsgálataink koordinálása is az én feladatom.

Dr. Széchey Győri Rita

szemész-gyermekszemész szakorvos

Ez olyan gyönyörű, hogy szemész leszek – suhant át rajtam a gondolat az ötödéves szemészet gyakorlaton, amikor életemben először belenéztem egy réslámpába. A sokszorosára nagyított írisz finom részletei, a cornea csillogása, a pupilla mögötti titokzatos világ máig lenyűgöz, szeretek szemet vizsgálni.
Szakmai gyakorlatomat az István kórházban kezdtem, majd egy gyermekszemészeni folytattam önkéntes segítőként. A szakvizsga előtti klinikai gyakorlatot a Semmelweis Egyetem Mária utcai Szemklinikáján töltöttem, majd itt helyezkedtem el, az eltelt évek alatt teljes állásban és részmunkaidőben egyaránt dolgoztam, dolgozom.
A gyermekszemészet szakvizsgát néhány évvel később tettem le, szintén jeles eredménnyel.
Az általános betegellátás mellett idővel a strabológia és a rehabilitáció felé tolódott el a tevékenységem hangsúlya. Fontosnak tartom a látási, és a kozmetikai rehabiltációt egyaránt.
Tudásomat külföldi tanulmányutakkal is elmélyítettem, Halléban, Thübingenben, Philadelphiában és Prágában.
A szakma mellett szívesen foglalkozom művészetekkel, háromszor lettem az Irodalmi Rádió pályázatán az év orvos-írója, megjelent regényeim, novellásköteteim jelenleg is kaphatóak, és rendszeresen publikálok a kortárs gyermekírók fórumán, az „Író cimborák” irodalmi blogon. A kézügyesség szinten tartására minden szemorvos kitalált valami szabadidős tevékenységet, így kezdtem ékszereket készíteni.
Szabadidőmben emellett túrázom, zongorázom és három lányom 8 gyermekét terelgetem.

Dr. Tóth Jeannette

patológus és szemész szakorvos

Franciaországban születtem, innen a furcsa helyesírású keresztnév. Patológus és szemész szakorvos vagyok, a szakvizsgákat ebben a sorrendben szereztem. Első hallásra bizarr párosításnak tűnhet, pedig nagyon is összeillenek. A patológusi pályát magam választottam, elsősorban a szövettan miatt, mert imádtam a mikroszkópba nézni, rácsodálkozni a szervek varázslatos sejtes felépítésére, felismerni a betegséget a szabályos mintázat felbomlásában. De mindig is tudtam, hogy klinikus akarok lenni, és a közkórházi patológián töltött éveket alapozásnak szántam. A szemészet választott engem: állásajánlatot kaptam a nagyhírű I. számú Szemészeti Klinika professzorától, talán azért, mert ő is patológusként kezdte a pályát. Harminc évet töltöttem ott, klinikusként, miközben a klinika operált betegeinek szövettani vizsgálatát is végeztem. Ez egyedülálló lehetőséget adott egy nagyon széleskörű differenciál diagnosztikai szemlélet kialakítására, ezt tartom az erősségemnek. Ezt a tudást tanulmányutak (Strasbourg, Berlin, Chicago, Koppenhága) mélyítették el. Az egyetemi pálya lehetőséget adott egy másik szenvedélyem, az oktatás, kiteljesítésére, erről tanúskodik számos, kitűnő szemésszé vált tanítványom.

Bihari Anett

látszerész, üzletvezető

Tizenhárom éve vagyok látszerész. Szakmaválasztásomban nagy szerepe volt annak, hogy 14 évesen szemüveges lettem és 16 éves korom óta kontaktlencsét is viselek. Tisztában vagyok vele, hogy milyen rosszul, és milyen jól látni. És milyen kellemes egy szívesen viselt szemüvegkeret a megfelelően kiválasztott lencsével. Munkám során szeretem megismerni az embereket, személyiségük ismerete nagyon fontos, hogy a legegyszerűbb és a legújabb fejlesztésű lencséket is abszolút személyre szabottan illesszem, és a szemüvegkeretek széles választékából a legmegfelelőbbet találjuk meg mindenki számára. Egy éppen iskolába kerülő kislány anyukájaként a gyerkőcökkel is hamar megtalálom a hangot, és együtt örülünk, amikor a kismanók felteszik az új szemüveget és kinyílik számukra a világ. Folyamatosan arra törekszem, hogy képezzem magam, és megismerjem a legújabb fejlesztéseket. Örömmel tölt el, hogy a szemüvegviselés kultúrája, az elmúlt években Magyarországon is sokat fejlődött.

Kovács Marcell

látszerész

Nem volt kérdés gyermekkorom óta, hogy milyen szakmai irányba fog haladni az életem. Családi hagyományként egyértelmű volt, hogy a szemüvegek világában fogok kalandozni. 25 éves pályafutásom során mára a műhelymunka és optikai eszközök magabiztos ismerete mellett egyre fontosabbá vált megtalálni a vevők számára azt az optimális megoldást, amely szakmailag indokolt és stílusos is egyben, magabiztosságot és örömet ad a viselőjének.A Non Plus Ultra Optikában a legkiválóbb csapat részeként állok a gyerekek és a felnőtteknem hétköznapi igényei elé. Szabadidőmben elmerülök a zenei szintézisek rendszertelen világában, számomra is valami újat és meglepőt alkotok hol egy zenekar tagjaként, hol pedig szintetizátorok és dobgépek barátságos társaságában.

Czettele Lúcia

asszisztens

Nagy örömmel tölt el, hogy a Semmelweis Egyetem ETK optometria szakos hallgatójaként a Non Plus Ultra Látásközpont kiváló szemészorvosai, optometristái, látszerészei ésasszisztensei által alkotott teamnek lehetek a tagja. A koncepció közös: „Salus aegroti, suprema lex esto” („A beteg java a legfőbb törvény” – Hippokratész). Hálás vagyok, hogy hallgatói létemből fakadó rendszertelen időbeosztásom ellenére folyamatosan lehetővé teszik számomra mind az iskolába járást, mind pedig munka közben a különböző szembetegségek rejtelmeibe való betekintést. Egészségügyi asszisztensi, illetve kardiológiai és angiológiaiasszisztensi végzettségem birtokában az elmúlt években az egészségügy különböző területein belül asszisztensként dolgoztam, majd kiválasztottam egy speciális szakterületet, a szemészetet, amit szeretnék mélyebben megismerni. Ennek támogatására elvégeztem a látszerészképzést is. Asszisztensi pozíciómban elsődleges feladatom a szemész szakorvosok munkájának segítése, valamint műszeres vizsgálatok elvégzése.

Szabó Krisztián

optometrista, kontaktológus és látszerész

Szabó Krisztiánnak hívnak. Diplomás optometrista, kontaktológus és látszerész vagyok. Olyan ember, aki megpróbál rendet tenni abban az optikai zűrzavarban melyet az idegrendszer és a látószervünk támaszthat. Mindig próbálom tágítani a határaimat, hogy a lehető legjobb válaszokat sikerüljön megtalálnom. Ennek érdekében 1998-ban látszerész képesítést szereztem. A szemüvegek értékesítése és elkészítése nem adott elegendő lehetőséget. Valami még hiányzott. Ezért 2007-ben beiratkoztam a Semmelweis Egyetem optometrista szakára, amit 2011-ben elvégeztem. Az egészségügyi vonal jelentette azt az irányt, amelyet követni akartam. 18 évig dolgoztam egy munkahelyen, mégsem éreztem elégedettnek magam. Új fejezetet nyitottam az életemben. Megtaláltam azt a helyet, amely támogatja folyamatos fejlődésemet, kielégíti tudásvágyamat  és lehetővé teszi, hogy mindezt az Önök szolgálatába állítsam, legyen szó látásvizsgálatról, kontakatlencse illesztésről, vagy egyszerűen csak a minden körülmények között optimális látást biztosító szemüvegről.

Nagy Boglárka

asszisztens

Mindig érdekeltek az emberek, a segíteni akarás is mindig meg volt bennem, így egészségügyi pályaválasztásom nem volt meglepő. Asszisztensnek lenni olyan, mint a fociban középpályásként játszani. Izgalmas részt venni, hozzájárulni a gyerekek és felnőttek szemének jobblétéhez. Felnőttekkel azért jó dolgozni, mert mindegyikük külön egyedi személyiség. A gyerekeknek viszont egészen más szabályrendszerük van, ami közel áll hozzám. Jó érzés részese lenni a segítségnyújtásban, mindennap tanulni valami újat.

Farkas Georgina

betegiranyító és barista

A kereskedelemben eltöltött több évnyi tapasztalatom magával hozta az emberekkel való kommunikációt és segítő hozzáállást. Az egyetemi éveim alatt sohasem gondoltam, hogy olyan területen fogok elhelyezkedni, ahol napi szinten ennyi emberrel kell majd szót értenem, hiszen környezetkutatónak készültem. És valljuk be, a természet és a kőzetek elég hallgatagok. Az élet azonban úgy alakította, hogy az elmúlt hét évben a  látszerészet, optika témakörben mélyíthettem el az ismereteim, ami az érdeklődésem középpontjába is került. Ezen a területen, most ugyan nem veszek aktívan részt, de igyekszem naprakészen tartani a tudásomat. Munkám során fontosnak tartom, hogy ne csak a felnőttekkel, de a gyerekekkel is sikerüljön megtalálni a közös hangot. Egy eleven kisfiú anyukájaként igyekszem ezt minél jobban teljesíteni, mert tudom milyen érzés, ha úgy mennek be a vizsgálatra, hogy itt csak játszani fognak és semmi rossz nem fog történni. A másik szenvedélyem egyértelműen a kávé, a kávékultúra. E két érdeklődésemet kiválóan tudom összekapcsolni az Non Plus Ultrában, mint a kávézó-váró részleg felelőse. Nagyon szeretem, hogy a szenvedélyem a munkám és a munkám a szenvedélyem! Számomra ez a „non plus ultra”.

Koczka Dóri

telefonos munkatárs

Koczka Dóri vagyok, a Látásközpont füle és szája. Velem találkoznak a betegek, ha időpontot szeretnének egyeztetni, illetve a vizsgálatokon kívül én közvetítek a doktornők és a betegek között. Több mint 20 évig dolgoztam adminisztrációs területen, de a legnagyobb örömet az okozta, ha munkámban helyet kapott a szervezés és a kommunikáció. Itt a Non Plus Ultránál ezt nap mint nap megélhetem, és igyekszem azzal a kedvességgel, türelemmel és professzionalitással kezelni az érdeklődőket, amit maga a Látásközpont is képvisel.